Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU
Novice » |

Izid tematske številke – toksikologija (1-2/2009)

 

This post is also available in: Slovenščina

Ali ste vedeli, da je bil leta 2006 po podatkih registra Centra za zastrupitve tretji najpogosteje omenjeni strup pri obravnavi zastrupitev v Sloveniji paracetamol? Ali veste, kako pomagati osebi, ki se je zastrupila z gobami?

Vse to in še več lahko preberete v novi, dvojni številki Medicinskih razgledov, popolnoma posvečeni toksikologiji. Osnovnim člankom v zvezi z diagnostiko in zdravljenjem zastrupitev, dekontaminacijo in eliminacijo strupov ter antidoti, sledijo članki o zastrupitvah s posameznimi pogostejšimi oz. pomembnejšimi strupi, med drugim s psihotropnimi zdravili, plini, topili in ugrizi kač. Članki obravnavajo farmakokinetiko, farmakodinamiko, diagnostiko in zdravljenje različnih zastrupitev. Nova številka Medicinskih razgledov bo služila kot pomoč študentom med študijem ter zdravnikom kot osvežitev in dopolnitev že naučenega. Vsekakor predstavlja koristno in zanimivo branje.

Priporočamo!

© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑