Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU

Navodila sodelavcem

This post is also available in: English (Angleščina) Slovenščina

Navodila so v skladu z Uniform Requirements for Manuscripts Submitted to Biomedical Journals. Popolna navodila so objavljena na spletnem naslovu: http://www.icmje.org/.

Uredništvo sprejema v obdelavo samo članke, ki še niso bili in ne bodo objavljeni drugje. Dele članka, ki so povzeti po drugi literaturi (predvsem slike in tabele) mora spremljati dovoljenje avtorja in založnika prispevka za reprodukcijo. Prispevku priložite izjavo o avtorstvu in avtorskih pravicah. Izjavo morajo lastnoročno podpisati vsi avtorji. Dokler izjave ne prejmemo, prispevka ne bomo uvrstili v uredniški postopek. V spremnem pismu naj bo naveden odgovorni avtor (s polnim naslovom, telefonsko številko in elektronskim naslovom), ki bo skrbel za komunikacijo z uredništvom in ostalimi avtorji.

Pri prispevkih, ki obravnavajo raziskave na ljudeh, mora biti iz besedila razvidno, da so bile raziskave opravljene v skladu z načeli Helsinško-tokijske deklaracije. Pri prispevkih, ki obravnavajo poskuse na živalih, mora biti iz besedila razvidno, da so bili opravljeni v skladu z etičnimi načeli.

Prispevke lahko pošljete na naslov uredništva: Medicinski razgledi, Korytkova 2, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov prispevki@medrazgl.si.

Podrobnejša navodila so objavljena v vsaki številki Medicinskih razgledov in v spodaj priloženih dokumentih.

Uporabnikom programa EndNote za urejanje virov bo v pomoč stil citiranja, ki si ga lahko prenesete ter uvozite v program s klikom na ikono spodaj ali preko spletne strani http://endnote.com/downloads/style/medicinski-razgledi.

DATOTEKE

© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑