Spoštovani!
Sporočamo, da bo nakupovanje izdelkov Medicinskih razgledov zaradi odsotnosti urednikov v poletnih mesecih omejeno. Vljudno vas naprošamo, da morebitna vprašanja in želje naslovite neposredno na na prodaja@medrazgl.si ali na info@medrazgl.si. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
MENU
Novice » |

Izšla je nova dvojna številka Medicinskih razgledov, 3-4. v letniku 51!

 

This post is also available in: Slovenščina

thumb_mr_2012_34Spoštovane bralke in bralci!

Tokratna dvojna zimska številka je specialna. Za vas smo pripravili izbor 18 zanimivih člankov, ki z različnih področij pristopajo k temam s skupnim imenovalcem – pljuča.

Osvežite znanje o anatomiji pljuč, preberite poglobljene prispevke o fiziologiji pljuč ter o patoloških značilnostih pnevmokonioz, primarnih malignih tumorjev plevre in pljučnih tumorjev. Ali veste, kateri so najpomembnejši dejavniki tveganja za bolezni dihal? Preberite prispevka o farmakološkem zdravljenju kašlja in astme. Zapomnite si zanimivosti in značilnosti klinične slike ter zdravljenja akutne pljučne trombembolije, pnevmotoraksa, pljučne hipertenzije in atipične pljučnice. Preberite prispevek o pljučni simptomatiki v ambulanti družinskega zdravnika, klinični primer o pljučni tuberkulozi in medicinskozgodovinski članek o zgodovini tuberkuloze.

Želimo vam prijetno branje!

© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑