Spoštovani!
Sporočamo, da bo nakupovanje izdelkov Medicinskih razgledov zaradi odsotnosti urednikov v poletnih mesecih omejeno. Vljudno vas naprošamo, da morebitna vprašanja in želje naslovite neposredno na na prodaja@medrazgl.si ali na info@medrazgl.si. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
MENU
Novice » |

Izšla je nova številka Medicinskih razgledov, 1. v letniku 52!

 

This post is also available in: Slovenščina

thumb_mr_2013_1Spoštovane bralke in bralci,

izšla je prva številka 52. letnika Medicinskih razgledov. Tokrat objavljamo raziskovalni članek o bolnišnični rabi antibiotikov pri odraslih. V preglednih člankih lahko najdete informacije o zgradbi in funkciji Golgijevega aparata ter boleznih, povezanih z nepravilnim delovanjem tega celičnega organela. Kar dva članka sta posvečena vitaminu D – eden vzrokom in posledicam pomanjkanja vitamina D, drugi pa njegovi vlogi v procesu ateroskleroze. Preberite si članek o invazivni aspergilozi pri nekonvencionalnih bolnikih. Poučite se o neonatalni sepsi, bipolarni motnji razpoloženja in zlomih vratu stegnenice. Osvežite svoje znanje o osnovah zaznavanja, dojemanja in prepoznavanja bolečine. Kot zanimivost pa preberite še tokratni klinični primer – Akutna okvara ledvic pri mladem boksarju kot posledica uživanja kreatinskih pripravkov.

S prvo letošnjo številko uvajamo novo rubriko, ki smo jo poimenovali Diagnostični izzivi. Tokrat predstavljamo internistični in nevrološki izziv, preko katerih vas želimo spodbuditi k razmišljanju o klinični uporabi znanja. Izzivamo vas, da se preizkusite v vlogi diagnostikov in nadgradite svoje znanje.

Želimo vam prijetno branje!
Uredništvo Medicinskih razgledov

© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑