Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU
Novice » |

Nova monografija: Izbrana poglavja iz ginekološke in perinatološke propedevtike

 

This post is also available in: Slovenščina

ginakološka_propedevtikaObveščamo vas, da so izšla nova Izbrana poglavja iz ginekološke in perinatološke propedevtike. Primerna so tako za študente kot za specializante, saj zajemajo široko področje ginekologije in porodništva, ki je sistematično obdelano in obogateno s slikovnim gradivom.

Uvodnemu poglavje o anatomiji medenice in ženskega reproduktivnega trakta sledi nazoren opis fiziologije jajčnika in menstruacijskega ciklusa. V nadaljevanju so opisane tudi anatomske spremembe v nosečnosti in fiziologija normalne nosečnosti. Poglavji o anamnezi in splošnem ginekološkem pregledu in o anamnezi in pregledu nosečnice sta nepogrešljivi tako pri teoretičnem kot pri praktičnem študiju ginekologije in porodništva. Knjiga pokriva tudi velik del diagnostičnih postopkov v ginekologiji (ultrazvok, citološke in biopsijske tehnike, histerosalpingografija, histeroskopija, diagnostika motenj v delovanju medeničnega dna, laparoskopija), ki so kratko in jasno opisani. Natančno so opisane preiskave pri urinski inkontinenci, ki je zelo pogosta težava ženske populacije. Z naraščujočim številom neplodnih parov, dve poglavji sistematično obdelata obravnavo in zdravljenje neplodnega para. Perinatološki del knjige vsebuje, poleg že omenjinih poglavij, še poglavja o laboratorijskih preiskavah v nosečnosti, o ultrazvoku med nosečnostjo in o invazivnih diagnostičnih postopkih med nosečnostjo. Propedevtika poroda in porod sta natančno opisana in še dodatno ponazorjena z rizbami. Dodatno poglavje navaja priporočila za spremljanje plodovega stanja med porodom. Knjigo zaključuje opis puerperije in dojenja.

Izbrana poglavja iz ginekološke in perinatološke propedevtike lahko kupite v času uradnih ur v prostorih Medicinskih razgledov. Cena je 20 evrov, študenti naročniki imajo pri nakupu 10 % popust.

© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑