MENU
Dogodki » | Novice »

Predavanja in delavnice “Kako pisati medicinske prispevke?”

 

This post is also available in: slSlovenščina

thumb_plakat_za_delavnice_2010Program predavanj in delavnic: Kako pisati medicinske prispevke 2010. Tudi v pdf obliki .


Kako se lotiti pisanja strokovnega članka? Kje najti literaturo in kako jo citirati? Kako ustrezno uporabljati slovenski jezik v medicinskih prispevkih? Če iščete odgovor na ta in ostala vprašanja, povezana s strokovnim pisanjem, se nam pridružite na predavanjih in delavnicah Kako pisati medicinske prispevke?

Predavanja bodo potekala 23. 11. 2010 med 16.00 in 19.30 v prostorih Medicinske fakultete v Ljubljani. Predavali nam bodo ugledni predavatelji z velikim številom objav v domačih in tujih revijah. Predstavili nam bodo, kakšne vrste člankov poznamo, kako pripraviti izvleček, poiskati vire, predstaviti rezultate, citirati literaturo ter veliko drugega.

Delavnice bodo potekale 24. 11. 2010 med 16.00 in 19.00 v prostorih Medicinske fakultete v Ljubljani. V manjših skupinah boste skupaj z moderatorji pregledali vaše prispevke (že napisane članke, ali morda le izvlečke) in se pogovorili o pravilih pisanja ter najpogostejših napakah.

Kotizacije ni. Število prijav na predavanja (23.11.) je neomejeno, pogoj za udeležbo na delavnicah (24.11.) pa je lasten prispevek (članek ali izvleček). V primeru velikega števila prispevkov si pridržujemo pravico do strokovnega izbora.

Prijave na delavnice in vaš lasten prispevek sprejemamo na info@medrazgl.si do 29. 10. 2010.

Program predavanj in delavnic si lahko ogledate na nasledni povezavi, ali v pdf obliki .

Vabimo vse, ki si želite znanj o pisanju prispevkov, da se nam pridružite!

uredništvo Medicinskih razgledov

Projekt podpirajo ŠOU v Ljubljani, ŠOMF, Lek, Iris in Boehringer Ingelheim.

© 2023 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑