MENU
Dogodki » | Novice »

Predavanja in delavnice: Kako pisati medicinske prispevke?

 

This post is also available in: slSlovenščina

thumb_delavniceSe ti je že kdaj zgodilo, da si razmišljal, da bi napisal članek? Temo si imel že približno izbrano, nekaj literature si tudi našel, nato pa se je ustavilo. Nisi vedel kako začeti pisati. Nisi poznal pravil pisanja, citiranja, rabo slovenskega jezika v medicinskih prispevkih in še in še…

Zaradi takih in podobnih težav smo se v uredništvu Medicinskih razgledov odločili, da pripravimo predavanja in delavnice na temo Kako pisati medicinske prispevke?

Predavanja bodo potekala 24. 11. 2009 med16.00-19.00 v prostorih Medicinske fakultete v Ljubljani. Predavali nam bodo ugledni predavatelji, ki so napisali veliko število člankov in nam povedali kakšne vrste člankov poznamo, kako pripraviti izvleček, poiskati vire, predstaviti rezultate, citirati literaturo ter veliko drugega.

Delavnice bodo potekale 25. 11. 2009 med 16.00-19.00 v prostorih Medicinske fakultete v Ljubljani, kjer boste v manjših skupinah po 5 udeležencev z moderatorji skupaj pregledali vaše prispevke (že napisane članke, ali morda le izvlečke) in se pogovorili o pravilih pisanja ter najpogostejših napakah.

Kotizacije ni. Število prijav na predavanja (24. 11.) je neomejeno, pogoj za udeležbo na delavnicah (25.11.) pa je lasten prispevek (članek ali izvleček). V primeru velikega števila prispevkov si pridržujemo pravico do strokovnega izbora.

Prijave za predavanja in delavnice sprejemamo na info@medrazgl.si do 29. 10. 2009. Natančen program bo objavljen na naši spletni strani www.medrazgl.si.

Vabimo študente in mlade zdravnike, ki si želite znanj o pisanju prispevkov, da se nam pridružite!

Podrobnejši program najdete tukaj.

© 2023 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑