Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU
Arhiv številk » 2002 » 1 » | Medicinsko področje » Predmeti » Klinični primeri » Medicinsko področje » Predmeti » Pediatrija »

Delna obstrukcija dvanajstnika z Laddovim tračkom pri otroku z nonrotacijo črevesja in drugimi prirojenimi malformacijami trebušnih organov

 
Izvleček:

This post is also available in: English (Angleščina) Slovenščina

V prispevku avtorji prikazujejo primer deklice z več prirojenimi malformacijami trebušnih organov, med drugim tudi z obstrukcijo dvanajstnika z Laddovim tračkom in nonrotacijo črevesja, pri kateri sta bila klinična slika delne obstrukcije in nonrotacije črevesja ter potek bolezni značilni. Poudarjajo pomen, ki ga ima pri postavitvi diagnoze slikovna diagnostika in sodelovanje med pediatrom gastroenterologom, rentgenologom in abdominalnim kirurgom. Opozarjajo na to, da se bolezen ob neustreznem in nepravočasnem ukrepanju ob akutnem zapletu, volvulusu, lahko konča tudi smrtno ali pa s hudimi nepopravljivimi posledicami za otroka.

Avtorji:
Kotnik Primož, Brenčič Erika, Sedmak Marjeta

Ključne besede:
črevesna atrezija, dvanajstnik obstrukcija – prirojena

Citiranje:
Med Razgl. 2002; 41: 75-81.

Prenos PDF >>
© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑