Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU
Arhiv številk » 2006 » 2 » | Medicinsko področje » Predmeti » Biofizika » Medicinsko področje » Predmeti » Fizikalna in rehabilitacijska medicina »

Merjenje in vrednotenje prijemanja v rehabilitaciji

 
Izvleček:

This post is also available in: English (Angleščina) Slovenščina

V članku predlagamo metode in naprave za merjenje in vrednotenje prijemanja v rehabilitacijskem okolju. Študij prijemanja smo razdelili v tri faze: faza približevanja predmetu, faza izvajanja sile na predmet in faza spreminjanja orientacije prijetega predmeta. Vse izvirne metode so osnovane na računalniškem merjenju in omogočajo kvantitativno vrednotenje prijema­nja. Z meritvami zdravih oseb smo pridobili referenčni primerjalni vzorec. Merjenje sile prijema in urjenje prijema smo preizkusili tudi pri skupinah bolnikov z mišično distrofijo in hemiplegijo.

Avtorji:
Bajd Tadej, Kurillo Gregorij, Šupuk Tamara, et al.

Ključne besede:
prijem moč, hemiplegija, mišična distrofija

Citiranje:
Med Razgl. 2006; 45: 191−8.

Prenos PDF >>
© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑