Spoštovani!
Sporočamo, da bo nakupovanje izdelkov Medicinskih razgledov zaradi odsotnosti urednikov v poletnih mesecih omejeno. Vljudno vas naprošamo, da morebitna vprašanja in želje naslovite neposredno na na prodaja@medrazgl.si ali na info@medrazgl.si. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.
MENU
Arhiv številk » 2003 » 3 » | Medicinsko področje » Predmeti » Klinični primeri » Medicinsko področje » Predmeti » Onkologija »

Neoperabilni karcinom glave in vratu: sodobne možnosti zdravljenja

 
Izvleček:

This post is also available in: English (Angleščina) Slovenščina

Danes skoraj ne poznamo maligne bolezni, ki je ne bi obravnavali in zdravili multidiscipli- narno. Nova spoznanja s področja biologije tumorjev in molekularnih mehanizmov, povezanih z učinkovanjem posameznih kemoterapevtikov, ionizirajočega sevanja oziroma mehanske poškodbe tkiva, omogočajo načrtovanje znanstveno utemeljenih zdravljenj. Tak pristop je pri­kazan na primeru neoperabilnega ploščatoceličnega karcinoma glave in vratu. Predstavljena so teoretična izhodišča, na katerih temelji eden izmed režimov zdravljenja, ki jih uporabljamo na Onkološkem inštitutu v Ljubljani, in primera bolnikov, ki sta bila zdravljena na tak način.

Avtorji:
Strojan Primož

Ključne besede:
glava in vrat novotvorbe - radioterapija - zdravljenje z zdravili

Citiranje:
Med Razgl. 2003; 42: 305–12.

Prenos PDF >>
© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑