Spoštovani kupci!
Zaradi prenove spletne strani in prehoda na OJS spletna prodaja trenutno ne dela. Prosim, če sporočite, kaj bi radi kupili, na prodaja@medrazgl.si. Dopišite vaše ime in priimek, naslov ter način plačila (s predračunom, ob povzetju ali z gotovino, če prezvamete gradivo v živo v prostorih uredištva v času uradnih ur).
Hvala za razumevanje!
MENU
Arhiv številk » 2013 » 4 » | Medicinsko področje » Predmeti » Klinični primeri » Medicinsko področje » Predmeti » Otorinolaringologija »

Reinkejev edem – prikaz primera

 
Izvleček:

This post is also available in: English (Angleščina) Slovenščina

Reinkejev edem je dokaj pogost vzrok za glasovne težave predvsem pri ženskah srednjih let, ki kadijo. Vzrok težavam je oteklina, ki se pojavi v Reinkejevem prostoru glasilke kot posledica vrste etioloških dejavnikov. V diagnostičnem postopku in zdravljenju Reinkejevega edema na glasilkah je treba odkriti, odstraniti ali omiliti vse te etiološke dejavnike, pri nekaterih bolnikih oteklino kirurško odstraniti ter predvsem izboljšati glasovno tehniko in govorne navade bolnika. V prispevku predstavljamo klinični primer bolnice z Reinkejevim edemom na glasilkah ter način njene obravnave.

Avtorji:
Kragelj Grega, Hočevar Boltežar Irena

Ključne besede:
Reinkejev edem, glasilka, hripavost, zdravljenje

Citiranje:
Med Razgl. 2013; 52: 519–27.
© 2024 Društvo Medicinski razgledi | Na vrh strani / To top ↑